Hem / TV-serier / Sex and the City
Sex and the City

Sex and the City(1998 - 2004)

Sex and the City är en amerikansk tv-serie som baserades på boken med samma namn.

Sex and the City sändes av den amerikanska kabel-tv-kanalen HBO mellan åren 1998 och 2004. Serien utspelar sig i New York, och handlar om fyra kvinnors liv, vänskap, kärlekar, sex och mode. Tre av kvinnorna är mellan 35 och 40 år, och en av dem är över 40. Serien är en situationskomedi, men har tydliga inslag av såpopera. Sex and the City tog ofta upp aktuella och viktiga ämnen, såsom kvinnors ställning i samhället. Premiäravsnittet sändes den sjätte juni 1998, medan det sista avsnittet sändes 22 februari år 2004.

Serien handlar om Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) och hennes tre väninnor Samantha Jones (Kim Cattrall), Charlotte York (Kristin Davis) och Miranda Hobbes (Cynthia Nixon), och deras liv som singlar i New York. Serien har blivit mycket populär för sina autentiska bilder från gator, klubbar, butiker och restauranger i New York, samtidigt som den tänjt på gränserna för mode och sexuell tabu.

Boken Sex and the City baseras på Candace Bushnells spalt i tidskriften New York Observer. I synnerhet seriens första säsong är baserad på material från boken, men i och med att seriens andra säsong började spelas in kom serien att bli alltmer egen och i många avseenden gå längre än boken. I seriens två första säsonger kretsar handlingen i avsnitten i stort omkring Carries arbete med att skriva sin spalt, och hennes research i ämnet. Detta blev dock mindre och mindre tydligt allteftersom serien fortgick.

Den första säsongen av programmet sändes mellan juni och augusti år 1998 på HBO. Seriens andra säsong visades från juni till oktober 1999. Den tredje säsongen sändes under samma tidsperiod året efter. Säsong fyra sändes i två omgångar. Den första var juni-augusti 2001, och den andra var under januari och februari 2002. Under sommaren samma år visades säsong fem. Den sista säsongen delades upp i två omgångar, i likhet med säsong fyra, där den ena sändes mellan juni och september 2003, och den andra delen under januari och februari 2004.

I Sverige visades serien på TV3 mellan 1999-2004 och fick genomgående mycket höga tittarsiffror. TV3 har även visat avsnitten i repris vid ett flertal tillfällen.

Playtjänster - streama direkt