Hem / TV-serier / Shark
Shark

Shark(2006 - 2008)

Shark är en amerikansk kriminalserie från 2006, skapad av Ian Biederman och producerad av 20th Century Fox Television. TV-serien hade premiär på CBS den 21 september, 2006. TV3 började sända tv-serien den 15 januari, 2007.

Andra utländska TV-bolag som visar serien är Five i Storbritannien, VOX i Tyskland, MTV 3 i Finland och på Global i Kanada.

James Woods spelar Sebastian Stark, en advokat som lämnar sitt jobb för att bli chefsåklagare och lära en grupp unga åklagare yrket. Andra karaktärer som medverkar i TV-serien är dottern Julie Stark (Danielle Panabaker), advokaten och Starks chef, Jessica Devlin (Jeri Ryan) och de unga åklagarna Raina Troy (Sophina Brown), Madeleine Poe (Sarah Carter), Casey Woodland (Samuel Page) och Martin Allende (Alexis Cruz).

Den 20 oktober, 2006 hade tv-bolaget CBS köpt in serien för att visa de 22 avsnitt av säsong ett. Senare i maj 2007 bestämde CBS att förnya serien med en andra säsong.

Säsong två fick dåliga tittarsiffror och CBS, som egentligen planerat att visa hela 20 avsnitt hade bara visat 16 avsnitt på grund av manusförfattarstrejken.

Torsdagen den 29 april, 2008 återvände serien på CBS för att visa de fyra avsnitten som fanns kvar av säsong två.

Efter de dåliga tittarsiffrorna bestämde CBS att inte förnya serien med en säsong tre och 13 maj, 2008 lades serien ner.

Vi får följa Sebastian Stark (James Woods), en tuff advokat i Los Angeles som bestämmer sig för att lämna sitt jobb när en av hans kilenter som han friat från ett brott i en rättegång, senare begår ett mord till, nu på sin fru. Stark börjar söka efter ett nytt jobb, tills borgmästaren erbjuder honom jobbet som chefsåklagare på Los Angeles District Attorneys högsta kriminalavdelning, där Jessica Devlin (Jeri Ryan), en kvinnlig advokat och Starks chef, har gett honom en grupp unga och okunniga åklagare som får lära sig hur man blir en advokat, genom att ta sig an de svåraste fallen i staden.

På webben