Hem / TV-serier / The Big Bang Theory
The Big Bang Theory

The Big Bang Theory(2007)

The Big Bang Theory är en amerikansk situationskomedi skapad av Chuck Lorre och Bill Prady, som båda är seriens exekutiva producenter, tillsammans med Steven Molaro. Alla tre fungerar också som huvudförfattare. Serien hade premiär på CBS den 24 september, 2007.

Serien utspelar sig i Pasadena, Kalifornien och kretsar kring fem karaktärer: två genialiska rumskamrater som arbetar vid California Institute of Technology, experimentalfysikern Leonard Hofstadter och den teoretiska fysikern Sheldon Cooper; deras granne tvärs över hallen Penny, en blond servitris och aspirerande skådespelerska; och Leonard och Sheldons lika nördiga och socialt tafatta medarbetare och vänner Howard Wolowitz, en flygingenjör från Jet Propulsion Laboratory och den enda av dem som inte innehar titeln “fil.dr”, och Rajesh Koothrappali, en astrofysiker som också jobbar på Caltech. De fyra killarnas nördighet och intellekt kontrasterar med Pennys sociala färdigheter och sunda förnuft.

Tre andra stödkaraktärer har också blivit uppflyttade till huvudroller för ett par avsnitt: Leslie Winkle, en kollega vid Caltech och, vid olika tillfällen, älskarinna till båda Leonard och Howard; Bernadette Rostenkowski, en doktorand (senare doktor) inom mikrobiologi, jobbar deltid som servitris med Penny, och Howards kärleksintresse och fästmö; och Amy Farrah Fowler, en neurobiolog som är väldigt lik Sheldon, och som senare blir nära vän med Penny.