Hem / TV-serier / The Good Wife
The Good Wife

The Good Wife(2009)

Tvåbarnsmamman Alicia Florrick tvingas återgå till sitt arbete som försvars- och processadvokat efter att hennes make, distriktsåklagaren Peter Florrick (Chris Noth), har fängslats efter en mycket offentlig sex- och korruptionsskandal. Serien har delvis inspirerats av Eliot Spitzers prostitutionsskandal, liksom av andra framstående amerikanska politiska sexskandaler, särskilt de rörande John Edwards och Bill Clinton.

Alicia har tillsammans med Peter två barn, Zach och Grace, och knappare ekonomiska omständigheter tvingar henne och barnen att flytta till en mindre bostad och att söka arbete. Till slut lyckas hon få en provanställning på en advokatbyrån Stern, Lockhart & Gardner. Samtidigt som hon är en intelligent och stark kvinna, tenderar hon att ha en ambivalent och obeslutsam inställning till vilket förhållande hon i framtiden ska ha till sin fängslade man. Hon besöker emellertid honom i fängelset och vittnar till hans fördel i de domstolsförhandlingar som förs, därav Julianna Margulie har vunnit en Golden Globe (2009) och två Screen Actors Guild Award (2010 och 2011) för sin roll i serien. Archie Panjabi, som spelar advokatbyråns skickliga och gatusmarta utredare Kalinda Sharma, vann 2010 en Emmy för bästa kvinnliga biroll i en dramaserie. 2011 fick TV-serien en Peabody Award. Julianna Margulies som spelar Alicia Florrick vann 2011 en Emmy som bästa skådespelerska i en dramaserie.

I Sverige började TV4 sända The Good Wife under våren 2010, den andra säsongen sänds på deras syskonkanal TV4 Plus med start under senvåren 2011.