Hem / TV-serier / Touch
Touch

Touch(2012)

Touch är en amerikansk thriller/SciFi TV-serie skapad av Tim Kring. Med Kiefer Sutherland som skådespelare, den hade premiär på Fox den 25 januari 2012.

Touch kretsar kring före detta reportern Martin Bohm (Kiefer Sutherland) och hans 11-åriga stumma, känslomässigt störda son Jake (David Mazouz). Martins fru dog i World Trade Center under attackerna den 11 september, och han har kämpat med att uppfostra Jake och se till hans speciella behov samtidigt som han går från jobb till jobb. Jake har aldrig sagt ett ord, men är fascinerad av siffror och mönster. Han spendera mycket av sina dagar med att skriva ner dem i datorn eller sin touchplatta. Han visar också ett stort intresse för mobiltelefoner som Martin hittat och samlat in från flygplatsen (där han arbetar som bagagehanterare) Jake får dessa som en distraktion när han är stressad eller mår dåligt.

Jake visar några överraskande kunskaper om mobiltelefoner, och i det första avsnittet tar han en hel låda med telefoner och lägger i en cirkel samtidigt som alla ringer på en gång visar de ett nummer.

Det är vid denna tidpunkt Martin inser att Jake kan kommunicera med honom genom användningen av siffror.