Hem / Nya TV-serier / Att säga upp sin tv
Tv eller inte

Att säga upp sin tv

Läste precis ett väldigt intressant blogginlägg ifrån Suzanne som precis sagt upp sitt digital-tv abonnemang till förmån för Playkanaler och Onlinetjänster. Hon har en bra genomgång av de olika tjänsterna hon testat och är riktigt bra läsning om du går i samma tankar. Suzanne slår verkligen huvudet på spiken när hon säger:

Jag har valt bort traditionell tv-tittande med tablå-tv och instället valt att se tv när jag vill och var jag vill.

Läs hela Suzannes blogginlägg här: http://www.suzannes.se/2013/01/nu-har-jag-sagt-upp-min-tv/

Jag tror också att beteendet hos tittarna ändrats radikalt och att den stora procenten som laddat ned filmer och tv-serier tidigare mycket gjort så pga. alternativen att konsumera media på inte hängt med vad konsumenterna velat ha.

Jag tror att vi kommer att se två stora delförändringar i hur vi konsumerar media. Det första tecknet kommer att vara en rejäl sänkning av illegalt nedladdat material och trafiken mot tex. The Pirate Bay kommer att dyka rejält, men den stora massan kommer inte att ge upp traditionllt tv-tittande än utan mer ha dom nya möjligheterna som ett komplement.

Först i ett andra steg som ligger ett par år bort kommer det traditionella tv-mediet få sin absolut största nedgång när allt flyttas till dom nya kanalerna, men då är nog också de traditionella bolagen med på tåget.

Hur det än går är det en väldigt intressant tid och när man ser initiativ som Atflick som satsar på lite smalare material av lite mer kulturell nivå, visar ju att utvecklingen kommit en bra bit påväg.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>