Hem / Nya TV-serier / House of Cards – Första avsnittet
HouseOf Cards EP1

House of Cards – Första avsnittet

Lite sent har jag nu äntligen plockat upp Netflix exklusiva serien House of Cards och tänkte skriva en kort recension av det första avsnittet (ska erkänna att jag har ett par till under bältet när jag skrivet det här). Först och främst ska jag nog börja med att säga att efter trailern hade väldigt höga förhoppningar och jag älskar att ett företag som Netflix ger de traditionella bolagen något att tänka på när dom själva går in och finansierar en serie och det som också är viktigt är att dom inte valt den lätta vägen och minimerat riskerna genom att göra en sitcom eller liknande utan istället valt att göra ett politiskt drama.

Men så till premiäravsnittet, jag kommer inte att skriva något om själva storyn för att undvika spoilers. Det första som märks är att det är väldigt snyggt filmat och lite av ett miljöernas kostymdrama. Förutom det känns hittills alla karaktärer trovärdiga och på det stora hela känns det som det lika gärna kunde varit sanning och vara en väldigt snyggt filmad dokumentär. Två saker jag tycker dom varit nytänkande och vågade i är först och främst att huvudkaraktären Francis Underwood(Kevin Spacey) delvis talar rakt in i kameran till oss, publiken. Till en början kändes det väldigt fel och tog lite död på intrigen, men jag kan lugna många med att man snabbt blir van och det visar sig vara ett väldigt bra sätt att få oss mer involverade i storyn. Och så till den andra saken jag tycker som tänkt till lite på är när någon får ett SMS i serien så visar dom upp det som en liten pratbubbla(se bilden ovan) istället för den klassiska närbilden på telefonen, känns väldigt modernt och gör också att man inte tappar stämningen i scenen med ett telefon-närbilds-klipp.

 

Även om ni inte är medlemmar på netflix än så kan ni kika på premiäravsnittet helt gratis på denna länk: http://nflx.it/U9BL2U

Har ni inte sett trailern? Då kan ni kika på den här: House of Cards – Trailer

Hittils är det här utan tvekan en av mina favoritserier, ska kolla klart säsong 1, men bävar redan för att jag kommer få abstinens inför en säsong 2

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>