Hem / Nya TV-serier / Outlander – ny sci-fi/drama TV-serie från Starz
Outlander-Starz

Outlander – ny sci-fi/drama TV-serie från Starz

TV-bolaget Starz har beställt en ny TV-serie av manusförfattaren och producenten Ronald D. Moore, som bl.a. gjort Battlestar Galactica. Han ska anpassa den bästsäljande bokserien Outlander, som är skriven av Diana Gabaldon, till en sexton avsnitts TV-serie.

Outlander handlar om sjuksköterskan Claire Randall, som under andra världskriget kastas tillbaks i tiden, till Skottland år 1743. Hon råkar ut för flera faror och äventyr, där hon får hjälp av en skotsk krigare. Bokserien består av sju böcker, där en ny bok planeras att släppas under hösten nästa år. De första sju romanerna har sålts i över 20 miljoner exemplar världen över.

När serien kommer ha premiär finns det inte uppgifter på ännu.

Ronald D. Moore producerar även den kommande TV-serien Helix, som vi skrev om här nyligen.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>