Hem / Nyheter / Netflix använder piratsajter som inspiration vid inköp av nya serier
Netflix Logo

Netflix använder piratsajter som inspiration vid inköp av nya serier

Enligt Kelly Merryman, ansvarig för inköp av innehåll hos Netflix, använder bolaget piratsajter för att se vilka serier som är populärast.

I en intervju med Tweakers, förklarade Merryman att medan piratkopiering är dåligt för upphovsrättsinnehavare, hjälper det att skapa en efterfrågan på samma innehåll men på laglig väg via Netflix. Hon säger även att populariteten på en piratsajt är en bra barometer på vad som skulle vara populärt på deras tjänst.

I en annan intervju, förklarade Netflix vd Reed Hastings att piratkopiering uppmuntrar också skapare av innehåll att göra en deal med dem istället för att bli föremål för piratkopiering utan ersättning. Hastings tillägger att göra populärt piratkopierat material tillgängligt, gör ofta att piratsidans användare kommer gå över till Netflix av ren bekvämlighet.

”Det är mycket lättare att använda, man slipper all filhantering och nedladdningar, man bara klickar och tittar.”

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>