Hem / Nyheter / HBO Nordics och CBS Studios International ingår i flerårigt avtal
hbo nordic ingår avtal med CBS Studios International

HBO Nordics och CBS Studios International ingår i flerårigt avtal

Har du kollat igenom allt på HBO och vill ha mer? Sätt dig bekvämt i soffan, sätt på lite nya popcorn och luta dig tillbaka. Precis nu fick vi veta att HBO Nordic och CBS Studios International har ingått i ett stort flerårigt samarbete som bla. kommer att göra att vi kommer att få se premiärer av Showtimes nya serier som tex. Penny Dreadful, men också få tillgång till Showtimes lite äldre serier som tex. DexterCalifornication och Nurse Jackie.

Läs hela meddelandet ifrån HBO Nordic här:

 

HBO Nordic ingår flerårigt licens-avtal med CBS Studios International som ger HBO Nordic rätten att visa serier från Showtime

HBO Nordic och CBS Studios International har ingått ett flerårigt licens-avtal. Genom avtalet kan HBO Nordic nu visa de senaste serierna från Showtime samt ett stort antal titlar från deras serie-bibliotek.

HBO Nordic har köpt exklusiva rättigheter för Sverige, Danmark, Norge och Finland för första visning av alla nya Showtime serier. Bland de nya serierna kan nämnas John Logan, Pippa Harris och Sam Mendes producerade thriller-serien ”Penny Dreadful” och drama-serierna ”Ray Donovan” och ”The Affair”. I avtalet ingår även ett stort antal av Showtimes äldre titlar, som ”Dexter”, ”Californication” och ”Nurse Jackie”.

Den första serien från Showtime som premiärvisas på HBO Nordic är ”Penny Dreadful”. De två första avsnitten av thriller-serien med Timothy Dalton, Josh Hartnett och Eva Green, har premiär idag. Nya avsnitt kommer att finnas tillgängliga på HBO Nordic på måndagar med svenska undertexter, inom 24 timmar efter att de sänds i USA. Fler premiärer från Showtime kommer att annonseras snart.

– Genom avtalet med Showtime skapar HBO Nordic ett unikt erbjudande av nya och gamla serier från fyra av de största amerikanska betal-tv operatörerna. HBO Nordic befäster ytterligare sin status som ”The Home of Series, säger Hervé Payan, VD för HBO Nordic.

– Vi är glada över att HBO publiken i Skandinavien nu även får möjlighet att se den växande portföljen av högkvalitativa serier som Showtime erbjuder, säger Armando Nuñez, President and Chief Executive Officer, CBS Global Distribution Group. Avtalet med HBO Nordic visar den ökade efterfrågan på Showtime-produkter på den internationella marknaden.

HBO Nordic
HBO Nordic AB erbjuder en kombinerad linjär och on demand betal-TV-tjänst i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Som den första HBO-märkta tjänsten i Norden, erbjuder HBO Nordic en högkvalitativ, reklamfri dygnet runt TV-kanal, samt en video-on-demand-tjänst som tillhandahåller premiuminnehåll direkt till konsumenten genom HBO Nordics operatörsfria plattform hbonordic.com eller via lokala samarbetspartners. HBO Nordic erbjuder sina abonnenter alla säsonger av aktuella serier som True Detective, The Newsroom, Game of Thrones, True Blood, Veep och Girls, exklusiva premiärer av helt nya serier som Fargo, Gomorrah, Continuum och Borgia samt klassiska serier som Sex and the City, The Sopranos och The Wire. HBO Nordic erbjuder också filmer från ledande Hollywood studios och lokala leverantörer.

Home Box Office, Inc. – en del av Time Warner Inc.- är världens mest framgångsrika betal-TV tjänst med över 93 miljoner abonnenter världen över. HBO erbjuder även en av världens mest populära video-on-demand tjänster. Internationellt finns HBO’s TV-kanaler och tjänster i över 60 länder och HBO’s egenproducerade program säljs till över 150 länder i hela världen.

CBS Studios International
CBS Studios International är den ledande programdistributören till internationella television-marknaden. Verksamma på flera olika media plattformar, i mer än 200 marknader, på över 30 språk. Studion deltar i flera internationella tv-kanal-satsningar. Förnärvarande jobbar SCBS Studios International med 17 kanaler på 22 olika språk i över 90 områden, genom vilket dom når ut till 60 miljoner hushåll världen över.
CBS Studios International exporterar även varierade format för lokal produktion runt om i världen. Avdelningen distribuerar innehåll från CBS Television Studios, CBS Television Distribution, Showtime, CBS News, CBS Films och ett bibliotek innehållande över 70 000 timmar av program. CBS Studios International ar en del av CBS Corporation.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>