Hem / Nyheter / Twin Peaks – The Entire Mystery
Twin Peaks The Entire Mystery and The Missing Pieces

Twin Peaks – The Entire Mystery

Saften är upphälld, en liten svag doft av för mycket tändvätska som möter nyinköpt kol från Statoil och med det hypnotiserande ljudet av humlor som susar förbi väcks jag av ett bud som vill lämna över ett paket. Med ivriga fingrar öppnar jag paketet och hittar blu-ray versionen av Twin Peaks – The Entire Mystery där och plötsligt blev den svenska sommarvärmen helt sekundär.

Mitt första minne av Twin Peaks var en sönderspelad version på VHS (ja, jag är SÅ gammal) där ljudet delvis var borta. Men Twin Peaks är så bra att det inte spelar någon roll, jag tror att jag skulle kunna se avsnitten idag helt utan ljud och ändå höra dom. Twin Peaks är nog den serie som berört mig mest och som har både en yta som är fantastiskt men också ett djup som är minst lika fantastiskt.

Men nog om mina VHS-minnen, vad får man i denna box som man inte redan sett? Tja förutom att det är första gången hela serien släpps tillsammans med filmen Fire Walk With me så har allt restaurerat materiat, nyproducerat material och exklusivt arkivmaterial övervakats av David Lynch. Såhär skriver Fox-Paramount Home Entertainment själva om släppet:

Det har gått 25 år sedan det chockande mordet på Laura Palmer och den hyllade serien från filmlegenden David Lynch och manusförfattaren/producenten Mark Frost förändrade tv-serievärlden för alltid. Nu släpper CBS Home Entertainment och Paramount Home Media Distribution hela mysteriet i samlingsboxen Twin Peaks – The Entire Mystery.

Boxen innehåller hela tv‐serien med alla avsnitt samt både den amerikanska och internationella versionen av pilotavsnittet; Lynchs film Twin Peaks: Fire Walk With Me i restaurerat skick samt ytterligare nära 90 minuter av borttagna och alternativa scener från filmen. Dessutom nyligen uppgraderade Log Lady‐introduktioner till varje avsnitt; restaurerad bild till många av scenerna i tv-serien; ett nytt filmklipp med Lynch och skådespelarna som spelade familjen Palmer i en fascinerande återträff med deras karaktärer; massor av aldrig tidigare släppt material som djupdyker i Twin Peaks fantastiska historia. Vidare innehåller boxen förutom den nyligen uppgraderade versionen av filmen Twin Peaks: Fire Walk With Me, de sedan länge efterfrågade saknade delarna av originalfilmen; nära 90 minuter av borttagna och alternativa scener – för världens Twin Peaks‐fans också kallat Twin Peaks The Holy Grail.

”Det hände många saker under de sista dagarna i Laura Palmers liv som aldrig visats förr”, säger David Lynch. ”Nu är de här tillsammans med den nya utgåvan av filmen Twin Peaks: Fire Walk With Me och tv‐serien Twin Peaks.”

Trailer – Twin Peaks: The Entire Mystery Blu-ray

Här är en bild på hela innehållet i boxen:

Twin Peaks The Entire Mystery and The Missing Pieces Boxshot

Twin Peaks The Entire Mystery and The Missing Pieces Boxshot

[…] Ryktena om en uppföljare har förföljt serien ända sedan den avslutades och har i princip alltid skjutits ned av antingen David Lynch själv eller andra inblandade. Och jag har nog sedan många år gett upp på någon form av uppföljare eller liknande och nöjde mig helt klart av releasen av Twin Peaks – The Entire Mystery som ni kan läsa mer om här: https://www.tvserieguiden.se/2014/07/twin-peaks-the-entire-mystery/ […]

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>