Hem / Nya TV-serier / 100 Code kommer till HBO Nordic
100 Code kommer Till HBO Nordic

100 Code kommer till HBO Nordic

Nu är det klart att den nya kriminalserien 100 Code kommer att visas på HBO Nordic. Kriminalserien som är inspelad i Sverige och har vår egen Michael Nyqvist i en av huvudrollerna, tillsammans med den världskände Dominic Monaghan (Not Pennys Boat) som vi sett i Lost och Sagan om Ringen-trilogin. HBO har lyckats få rättigheterna för Sverige, Danmark, Finland och Norge.

100 Code är gjord av Red Arrow Entertainments systerföretag Fabrik Entertainment som också har gjort den hyllade The Killing och bakom rodret står Bobby Moresco som bla. gjort Cash, Million Dollar Baby och skrivit manus till den grymma serien Millenium.

Serien handlar om polisen Conley som spelas av Dominic Monaghan som får i uppdrag att åka till Sverige och utreda ett antal mord. När han kommer till Sverige, paras han ihop med den svenske polisen Eklund som spelas av Michael Nyqvist. Exekutiv producent är Klaus Zimmermann och tillsammans med Henrik Bastin som gjord en hel del svenska klassiker innan han drog till L.A, Mikkel Bondesen och Moresco.

Såhär skriver HBO Nordic om serien:

”Vi är fyllda av förväntningar över 100 Code och förstås oerhört glada att kunna erbjuda en exklusiv premiär till alla våra nordiska prenumeranter. Att serien utspelar sig i Sverige och att många av rollerna görs av svenska skådespelare med fantastiske Michael Nyqvist i spetsen, kombinerat med Bobby Morescos manus och Dominic Monaghans New York-polis, skänker hela serien en tydlig internationell krydda och särskiljer den från andra serier i samma
genre, ” säger Line Mykland, EVP Programming, Operations & Technology HBO Nordic.

Om 100 Code
New York. Stockholm. Under de senaste 12 månaderna har unga, blonda och blåögda kvinnor hittats döda på liljeängar. New York-polisen Tommy Conley får i uppdrag att resa till Stockholm för att observera och ge råd till Stockholms-polisen. Han paras ihop med Mikael Eklund, en polis av den gamla traditionella sorten som inte har mycket till övers för den amerikanska slit-och-släng-kulturen. De hatar förstås varandra från första minuten. Men morden fortsätter och de tvingas reda ut sina olikheter för att kunna samarbeta. Ett komplicerat nätverk av brutala mördare utkristalliserar sig under utredningen och Conley & Eklund närmar sig den som ligger bakom morden.

10 Kommentarer

Jättebra serie. När kommer säsong två?

Svara

Hej Kristina,

Det finns tyvärr inget releasedatum för en andra säsong ännu. Vi kommer att skriva om det så snart säsong 2 får klartecken.

Svara

Säsong 2 går in i produktion i November 2015.

Svara

Var 12:e avsnittet det sista? Kändes inte avslutande.

Svara

Japp tyvärr 🙁

Svara

Jättebra!!! Längtar efter säsong 2!!!!

Svara

vi håller med!!! 🙂

Svara

En fråga till användarna Kristina och Rob: Vet ni ens säkert att det kommer en säsong 2? Var har ni läst/hört det i så fall?

Svara

Mycket bra serie. Spännande, bra skådisar.
Förstår inte varför det står att den är dålig.
Hoppas verkligen på fler säsonger. Synd bara att om det blir fler så blir det på en kanal jag inte har.
Dåligt!

Svara

När släpps säsong 2 av serien 100 code med Mikael Nykvist mfl?

Svara

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>