Hem / Nya TV-serier / Show Me A Hero – ny miniserie från HBO
HBO Nordic

Show Me A Hero – ny miniserie från HBO

HBO har spikat mitten av augusti för premiären av den nya miniserien “Show Me A Hero”. Serien är totalt sex timmar, uppdelad i fem avsnitt där det första har premiär den 16:e augusti på HBO i USA. Det finns inget datum för HBO Nordic ännu men vi hoppas att det blir strax efter USA-premiären.

Serien baseras på en bok av Lisa Belkin och handlar om Nick Wasicsko (Oscar Isaac), den yngsta storstadsborgmästaren i USA. Som borgmästare hamnar Nick mitt i ett rasbråk när en federal domstol beordrar honom att bygga ett bostäder för låginkomsttagare i de vita områdena i hans stad Yonkers, NY. Hans försök att genomföra detta splittrar staden, paralyserar kommunstyrelsen och slutligen förstör sin politiska framtid.

Bland skådespelarna hittar vi även Catherine Keener, Alfred Molina, Winona Ryder, Latanya Richardson-Jackson, Bob Balaban och Jim Belushi.

Skaparen till serien är David Simon som bland annat ligger bakom serier som Treme och The Wire.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>