Hem / Streamingtjänster / Playpilot samlar alla svenska streamingtjänster under samma tak
Playpilot

Playpilot samlar alla svenska streamingtjänster under samma tak

Idag lanseras Playpilot – en ny gratistjänst som samlar allt videoinnehåll från de svenska streamingtjänsterna under ett och samma tak. Playpilot ger användarna snabb och enkel tillgång till filmer, serier och program, oavsett om innehållet ligger på till exempel SVT Play, TV4 Play eller Netflix.

Playpilot är ett ny gratis videotjänst som samlar innehållet från alla de stora streamingtjänsterna på ett och samma ställe, vilket låter användarna utforska och följa hela marknadens utbud genom samma tjänst. Genom att ställa in vilka streamingtjänster man har tillgång till samt börja följa sina favorittitlar kan användarna bygga sin personliga play-tablå med det bästa innehållet från de Svenska gratis- och betaltjänster.

De två grundarna till Playpilot, båda med bakgrund som medieanalytiker, fick idén när de undersökte förändrade tittarvanor bland dem som börjat överge “vanlig TV” till förmån för de digitala streamingtjänsterna.

– Det finns så otroligt mycket bra innehåll på de svenska streamingtjänsterna men det är ganska jobbigt att hoppa emellan dem. Och i brist på tid och ork håller sig de flesta till en eller kanske två favorittjänster. Det gjorde vi också, men när vi började utforska de övriga streamingtjänsterna förstod vi hur mycket bra man missar. Då föddes idén om en tjänst som fungerar som knytpunkt för allt innehåll, en naturlig startsida för all videokonsumtion, säger Adam Chrigström, grundare av Playpilot.

Tjänsten kan enklast beskrivas som ett Spotify för video, men med ett viktigt undantag. Innehållet streamas nämligen inte direkt i tjänsten utan tittarna skickas istället vidare till respektive streamingtjänsts plattform när de vill titta på något. Det faktum att tjänsten är länkdriven ger en stor flexibilitet i vilket innehåll som kan adderas och redan idag kan användarna välja och vraka bland över 8000 titlar.

– Att hitta något bra att kolla på i Sveriges största play-katalog är såklart inga problem för den som har lite tid att leta, men ibland kan det vara skönt med lite tips. Därför jobbar vi stenhårt på att underlätta utforskandet, bland annat genom detaljerad kategorisering, popularitets- och IMDB-rankingar samt en hel startsida fylld av redaktionella tips, säger Henning Horn, grundare av Playpilot.

Playpilot lanseras idag på den svenska marknaden och bakom satsningen står grundarna Adam Chrigström och Henning Horn samt utvecklingsbolaget Trell Technologies.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>