Hem / Nya TV-serier / Palmemordet – Den stora mörkläggningen: En ny dokumentärserie som går till botten med mordet på Olof Palme
Palmemordet

Palmemordet – Den stora mörkläggningen: En ny dokumentärserie som går till botten med mordet på Olof Palme

Den 24 maj har den nya dokumentärserien “Palmemordet – Den stora mörkläggningen” premiär på Kanal 5. En serie som tar oss tillbaka till mordet på Olof Palme 1986. Många år har passerat sedan dess och trots den största utredningen i världshistorien har ingen ännu kunnat dömas för mordet. I dokumentärserien, som är baserad på författaren Jan Stocklassas bok “Stieg Larssons arkiv – Nyckeln till Palmemordet“, följer vi Stocklassa när han försöker hitta nya ledtrådar och svar på frågor som gäckat polisen och svenska folket i mer än tre decennier.

Stocklassa blir besatt av Palmemordet när han får tillgång till författaren och journalisten Stieg Larssons gamla arkiv med material om mordet. Han upptäcker att Larsson lagt ner många år på research om Palmemordet, och tillsammans med unika intervjuer och arkivmaterial börjar Stocklassa sin egen jakt på sanningen. I dokumentärserien får vi ta del av de uppgifter som Stieg Larsson nedtecknade före sin död och följer med Jan Stocklassa ner i arkiven och utredningen för att gå till botten med det olösta fallet.

Serien har producerats av Raw, produktionsbolaget bakom bland annat den omtalade serien “Tindersvindlaren”, och för regin står Emmy-belönade regissören Matt Rudge. En stor del av seriens spänning ligger i Stocklassas hängivna och intensiva sökande efter svar, och den tar oss med på en resa fylld av nya uppgifter och oväntade vändningar.

“Palmemordet – Den stora mörkläggningen” är en av de mest efterlängtade dokumentärserierna på svenska TV i år och för många svenskar är mordgåtan långt ifrån löst. Enligt Jan Stocklassa har inte alla teorier utretts ordentligt, och serien ger oss möjligheten att följa med på resan när han undersöker nya ledtrådar och teorier.

Serien kommer även att finnas tillgänglig på streamingtjänsterna discovery+ och HBO Max, och förväntas locka tittare från hela världen som är intresserade av att ta del av det olösta fallet om mordet på Olof Palme.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>