Hem / TV-serier / Peaky Blinders
Peaky-Blinders

Peaky Blinders(2013)

Peaky Blinders är en kommande brittisk historisk kriminal/drama serie, skapad av Steven Knight (Dirty Pretty Things och Eastern Promises) och producerad av Caryn Mandabach Productions och Tiger Productions Aspect.

Berättelsen börjar 1919 i de fattiga, kriminella och ruffiga kvarteren i efterkrigstidens Birmingham. Hemvändande soldater från första världskriget, politiska revolutionärer och kriminella gäng för alla en kamp i en tillvaro av industrilandskap uppslukat av ekonomiska problem. Skjutvapen som smugglats hem från skyttegravarna finns i samhället och kommunisterna planerar en våldsam revolution vilket parlamentet förväntar sig. Winston Churchill mobiliserar sina Specialenheter för att hantera dessa hot.

Denna TV-serie handlar om Shelby familjen, vars många bröder och systrar, kusiner och farbröder utgör de hårdaste gängen av alla, The Peaky Blinders. Uppkallade efter sin praxis att sy in rakblad i sina kepsar, The Peaky Blinders tjänar sina pengar på illegala spel, skydd och rån.

The Peaky Blinders leds av Tommy Shelby, den mest våldsamma brodern av dem alla, men hans ledarskap kommer att sättas på prov. Då en skoningslös polischef C.I. Campbell kommer från Belfast för att rensa upp i staden, men kanske ännu farligare, en vacker kvinna som heter Grace Burgess anländer till grannskapet med en mystiskt förflutet och en farlig hemlighet.