Hem / Tips / Tre irländska TV-serier att titta på under St. Patrick’s Day
Peaky-Blinders

Tre irländska TV-serier att titta på under St. Patrick’s Day

St. Patrick’s Day är en av de största firandena i Irland och runt om i världen. Om du inte känner för att delta i festligheterna i år kan du istället uppleva irländsk kultur genom att titta på några irländska TV-serier. Här är en lista med tre serier som kommer att ta dig på en resa genom Irlands kultur och samhälle.

Derry Girls – en komediserie med hjärta och humor (Netflix)

Derry Girls är en populär komediserie som utspelar sig i Derry under 1990-talets Nordirlandkonflikt. Serien följer en grupp tonåringar som navigerar genom livet på ett katolskt gymnasium. Serien är fylld med hjärta och humor och ger en unik inblick i livet under konflikten.

“Derry Girls” är en utmärkt serie för att komma i stämning för St. Patrick’s Day-firandet. Serien har en fantastisk rollista med bland annat Saoirse-Monica Jackson och Nicola Coughlan. Om du vill titta på en serie som kommer att få dig att skratta och samtidigt ge dig en inblick i Irlands historia och kultur är “Derry Girls” ett utmärkt val.

The Fall – en spännande och skickligt skriven thriller (Prime Video)

The Fall är en psykologisk thriller-serie som utspelar sig i Belfast. Serien följer poliskommissarie Stella Gibson, spelad av Gillian Anderson, som utreder en serie av brutala mord på kvinnor. Serien är spännande och skickligt skriven och ger en mörk inblick i det moderna Nordirland.

“The Fall” är en serie för dig som gillar spänning och drama. Serien är regisserad av Allan Cubitt och har en fantastisk rollista med bland annat Jamie Dornan och John Lynch. Om du vill titta på en serie som kommer att få dig att bita på naglarna och samtidigt ge dig en inblick i Irlands samhälle är “The Fall” ett utmärkt val.

Peaky Blinders – en episk kriminalserie med fantastisk produktion (Netflix)

Peaky Blinders är en kriminalserie som utspelar sig i Birmingham på 1920-talet. Serien följer den kriminella familjen Shelby och deras verksamhet i stadens undre värld. Serien är fylld med spänning, drama och karaktärer som du kommer att älska.

“Peaky Blinders” är en episk serie med fantastisk produktion och en imponerande rollista, inklusive Cillian Murphy, Helen McCrory och Tom Hardy. Serien har blivit mycket populär på Netflix och är en utmärkt serie för dig som gillar kriminaldraman. Om du vill titta på en serie som kommer att ta dig tillbaka i tiden och ge dig en inblick i en annan era.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>