Hem / TV-serier / Star Wars: The Clone Wars
Star Wars The Clone Wars

Star Wars: The Clone Wars(2008)

Star Wars: The Clone Wars är en amerikansk 3D CGI animerad tv-serie skapad av Lucasfilm Animation och Lucasfilm Animation Singapore. Den debuterade i Cartoon Network den 3 oktober 2008, efter att dess pilotavsnitt visats på bio från mitten av augusti. Den utspelar sig i den fiktiva Star Wars-galaxen, under samma period som serien Star Wars: Clone Wars från 2003. Varje avsnitt kommer att vara 22 minuter långt, för att fylla ett halvtimmesblock inklusive reklam. Star Wars-skaparen George Lucas säger att det minst kommer att produceras 100 avsnitt av serien.

Dave Filoni, som även arbetat med Avatar: The Last Airbender, är chefsregissör för serien. Genndy Tartakovsky, regissören för den första Clone Wars-serien, kommer inte att vara inblandad i denna produktion, men karaktärsdesignern Kilian Plunkett hänvisar till karaktärsdesignen från 2D serien när han designade karaktärerna till 3D serien.

Den 27 maj 2007 släpptes den första trailern för serien på Star Wars’ officiella webbplats.

Den 12 februari 2008 avslöjade den officiella Star Wars-sajten att serien kommer att göra en “kick off” med en film som beräknas ha premiär i de amerikanska biograferna den 15 augusti 2008.

I Sverige visas serien på TV400 på lördagar med dubbla avsnitt,och på cartoonnetwork med svenskt tal