Hem / Tips / 10 webbserier att spana in under helgen
10 webbserier

10 webbserier att spana in under helgen

HBO, Netflix, ViaPlay, FilmNet… listan över antalet webb-TV-tjänster blir längre för varje vecka. Inför helgen har vi nu samlat ihop en lista med 10 webbserier som du kan se gratis via YouTube.

H+: The Digital Series

Med 48 avsnitt och Bryan Singer som producent samt en budget på över $ 1 miljon, representerar kanske inte H+ webbserier i allmänhet.

Den futuristiska serien kretsar kring “H +”, ett banbrytande implantat som kopplar upp den mänskliga hjärnan till Internet. När ett mystisk Internetvirus dödar en tredjedel av världens befolkning, söker implantatets skapare efter en lösning.

 

Battlestar Galactica: Blood and Chrome

Battlestar Galactica: Blood & Chrome (en prequel till den kritikerrosade succéserien, Battlestar Galactica) utspelar sig under det första Cylon-kriget där striden mellan människor och deras uppfinning, de människoliknade robotarna Cylons, pågår i de 12 koloniala världarna.

Serien sänds som tio, 7-12 minuters, avsnitt på Machinimas YouTube-kanal, som kallas Machinima Prime.

 

Puppet Dreams

Neils Puppet Dreams är en webbserie skapad av The Jim Henson Company. Seriens huvudroll spelas av Neil Patrick Harris (kanske mest känd som Barney Stinson i TV-serien “How I Met Your Mother“) hjälpte även till att skapa serien.

Denna vuxen-humorserie handlar om Neil Patrick Harris som bor med sin bättre hälft David Burtka, där Neil sover mycket och har konstiga drömmar om och med marionettdockor.

 

Prodigies

Denna engagerande och inspirerande serie handlar om underbarn från hela världen. Avsnittet ovan handlar om Brooke Raboutou, en elvaåring som är tuffheten personifierad. Brooke är ett klättringsproffs som har slagit alla slags världsrekord och bestigit några av världen mest utmanande toppar.

 

Escape My Life

http://www.youtube.com/watch?v=6s1tINAqv-0

“Escape My Life” är en reklamfilm för Ford och en mini-sitcom. Natasha Leggero spelar Skylar, en kostymdesigner som tecknar ett kontrakt för att få en gratis Ford Escape. Vad hon inte inser är att med bilen ingår även Barry, spelad av Joe Lo Trulio, som är en produkt specialist som måste följa med Skylar 24 timmar om dygnet för att berätta för henne om de olika funktionerna i den nya bilen. Serien är regisserad av Ruben Fleischer (Zombieland).

 

Halo 4: Forward Unto Dawn

http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=BfJVgXBfSH8

Halo 4: Forward Unto Dawn är en live-action video webbserie utspelat i det fiktiva universum inom Halo serien.

Serien skapades för att promota TV-spelet Halo 4 och projektet är Microsofts största investering i en live-action marknadsföring, där nästan $ 10.000.000 spenderades på att skapa serien. Den skrevs av Aaron Helbing och Todd Helbing och är regisserad av Stewart Hendler.

I april 2012 meddelades det att denna webbserie skulle sändas på Machinima Prime och Halo Waypoint. Serien hade premiär den 5 oktober 2012, och innehåller fem 15-minuters avsnitt.

 

Brody Stevens: Enjoy It!

En av HBO GOs första digitala serier. “Brody Stevens: Enjoy It!” följer komikern genom sina glädjestunder (då han återförenas med sin syster) och nedgångar (att bli arresterad och institutionaliserad). Hans Andy Kaufman-liknande stil kanske inte allas kopp av te, men serien är en fascinerande titt på det inre av en man som många anser vara ett komiskt geni.

 

Mortal Kombat: Legacy

Mortal Kombat: Legacy är en amerikansk webbserie utspelat i det fiktiva universum från Mortal Kombats videospel.

Serien hade premiär på Machinimas YouTube-kanal i april 2011.

Mortal Kombat: Legacy handlar om händelserna innan det ursprungliga spelet och berättar historien och bakgrunden om flera av karaktärererna från serien, och deras skäl för att delta i den tionde Mortal Kombat turneringen, som det första spelet baserades på.

 

The Walking Dead: Torn Apart

The Walking Dead: Torn Apart är en sex delars webbserie baserad på TV-serien The Walking Dead, som sändes i sin helhet den 3 oktober 2011, på AMC: s officiella hemsida.

Webbserien berättar ursprungshistorien om Hannah, även känd som “Bicycle Girl”, en Zombie som Rick Grimes dödade i det första avsnittet. Rick riskerar att möta Zombies när han vill gå tillbaks och hitta Hannah innan han reser till Atlanta.

 

Dragon Age: Redemption

Dragon Age: Redemption är en webbserie i sex delar, baserad på BioWares spelserie med samma namn.

Serien handlar om Tallis, en Elvish mördare, som får en sista chans till upprättelse när hon skickas till att fånga en ond Qunari med avsikt att skapa stor förödelse i världen.

Webbserien hade premiär i oktober 2011.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>