Hem / Tips / 10 serietips inför Halloween
Halloween 2013 Top10 List

10 serietips inför Halloween

Snart är det Halloween, som kommit att bli en återkommande tradition även i Sverige.

Halloween kommer från engelskans All hallows’ eve, alla helgons afton, och Halloweentraditionen blev under 1950-talet en av de större helgerna i USA. För barnen är det helgen då de klär ut sig i spökkostymer och går runt i kvarteret för att be grannarna om “Trick-or-treat” (Bus eller godis). Först under 1990-talet blev denna tradition lanserad i Sverige, och har genom åren blivit alltmer populär. Halloween infaller den 31 oktober.

Vi på TV-serieguiden tycker att dessa här nedan, är passande TV-serier till denna skräckafton. Tipsa oss gärna om era egna favoriter via kommentarsfältet.

Tales from the Crypt

Tales from the Crypt är en amerikansk skräckserie som är baserad på de klassiska skräckserierna från EC Comics. Serieförlaget gav ut serietidningarna/böckerna Tales from the Crypt, The Vault of Horror och The Haunt of Fear i början och mitten av 1950-talet. Varje avsnitt i TV-serien inleds av värden ”The Crypt Keeper”, ett ruttnande lik som sprider morbida skämt och ordvitsar omkring sig.

The Walking Dead

The Walking Dead är en amerikansk postapokalyptisk skräck-serie baserad på serietidningen The Walking Dead av Robert Kirkman. Serien kretsar kring en liten grupp människor ledda av polisen Rick Grimes, efter att en zombiesjukdom spridit sig över USA.

666 Park Avenue

666 Park Avenue är en amerikansk dramaserie om övernaturliga händelser. Serien är skapad och producerad av David Wilcox, och löst baserad på romanen med samma namn av Gabriella Pierce. I TV-serien får vi följa ett par som får veta att det hyreshus på Manhattan som de just flyttat in i skulle kunna vara besatt av en mystisk demonisk kraft, vilket även påverkat dess exklusiva hyresgäster.

American Horror Story

American Horror Story är en amerikansk skräck/drama-serie skapad och producerad av Ryan Murphy och Brad Falchuk. Serien handlar om familjen Harmon som flyttar in i en restaurerad herrgård, ovetandes om att den är hemsökt.

Arkiv X

Arkiv X är en amerikansk TV-serie som är skapad av Chris Carter. Den handlar om de två FBI-agenterna Dana Scully och Fox Mulder som arbetar på FBI:s avdelning för paranormala fenomen.

Bates Motel

Bates Motel är en amerikansk TV-serie som bygger på Alfred Hitchcocks klassiska film Psycko från 1960. TV-serien handlar om den unge Norman Bates och hur han utvecklas genom tonåren. Man kommer i första hand se hur hans mor Norma, påverkar Norman vilket senare gör att han blir den mest kända hotellägande seriemördaren i historien.

Hannibal

Hannibal är en amerikansk thriller-serie som är baserad på en romanserie av Thomas Harris. Den handlar om “vänskapen” mellan FBI agenten Will Graham och Dr Hannibal Lecter, en rättspsykiatriker som kommer att bli Grahams farligaste fiende.

Fear Itself

Fear Itself är en amerikansk skräckserie, skapad av Mick Garris. En TV-serie som är gjord i tretton en timmes avsnitt från olika skräckförfattare och regissörer. Titeln kommer från citatet ”The only thing we have to fear is fear itself.” av Franklin D. Roosevelt.

Harpers Island

Harper’s Island är en skräck/mysterieserie skapad av Ari Schlossberg. Handlingen utspelar sig på Harpers Island, som en gång var platsen för flera ohygglig mord. Sju år senare samlas familj och vänner på ön för ett bröllop, men en efter en börjar de att dö.

Masters of Horror

Masters of Horror är en TV-serie där varje avsnitt är en timslång skräckfilm, regisserad av en känd skräckfilmsregissör. Den gick i två säsonger och innehåll 26 avsnitt sammanlagt. Några av de som regisserat avsnitt till TV-serien är bl.a. John Carpenter, Larry Cohen, Tobe Hooper, Stuart Gordon, Dario Argento, John Landis och Takashi Miike.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>