Hem / Gränslandet / Fragglarna kommer tillbaks med en biofilm
Fragglarna blir film

Fragglarna kommer tillbaks med en biofilm

Under 80-talet var Fragglarna ett populärt inslag på tv. Det skapades nästan 100 avsnitt och dessa sändes av både HBO i USA och SVT i Sverige. Fragglarna är, precis som Mupparna, dockor som skapades av Jim Henson. Hans tanke bakom tv-serien var att han ville skapa en rolig och färgstark värld där invånarna levde i symbios och var beroende av varandra på många sätt. Fragglarna och deras värld skulle vara en metafor för den riktiga världen och avsnitten gick ofta ut på att lära tittarna om fördomar, moral och andra liknande teman. Jim Henson dog 1990, men hans verk lever vidare både genom Fragglarna och Mupparna. Nu har det annonserats att en långfilm är på gång under namnet “Fraggle Rock: The Movie” och frontfiguren kommer att vara ingen mindre än Joseph Gordon-Lewitt. Skådespelaren, även känd från filmer som Inception, Looper och The Dark Knight Rises, har uttalat att han är ett stort fan av Jim Hensons verk och ser fram emot att få skapa något nytt.

Det är inte den första gången på senare år som Fragglarna skapar något nytt. Under 2012 producerade Nerdist med Chris Hardwick i spetsen en ny originell musikvideo med de älskade dockorna. Musiken står Ben Folds för, känd som sångaren i bandet Ben Folds Five. Även skådespelerskan Anna Kendrick gör ett scenframträdande i musikvideon, som fick över en och en halv miljoner visningar på Youtube.

Bakom den nya filmen om de lustiga dockorna står Jim Hensons dotter. Lisa Henson från The Henson Company kommer att producera filmen tillsammans med New Regency. Tv-serien var en av HBO:s allra första egna serier när den lanserades på 80-talet. Dock är HBO mer kända för serierna Game of Thrones och True Detective idag.

I Sverige var det SVT som sände avsnitten. Frågan är om de svenska röstskådespelarna kommer att reprisera sina roller även i den nya filmen.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>