Hem / Visste du att... / Mest nedladdade TV-serier 2013
Game of Thrones

Mest nedladdade TV-serier 2013

Listan över vilka TV-serier som blivit mest nedladdade illegalt under 2013, visar att Game Of Thrones är “vinnaren” för andra året i följd med sina 5,9 miljoner nedladdningar via BitTorrent.

Som Torrentfreak nämner i sin artikel, och som vi tidigare skrivit om här och här, så verkar inte TV-bolagen bry sig så mycket om alla de illegala nedladdningar som pågår, utan tvärtom de kan t.o.m. tycka att det ökar seriens intresse vilket leder till att de får fler kunder till sina lagliga alternativ.

Jeff Bewkes som är VD på HBO:s moderbolag Time Warner, har i ett uttalande sagt att piratkopiering resulterat i fler abonnemang för hans företag och att ta emot titeln “mest piratkopierad” är bättre än en Emmy:

“Our experience is that it leads to more paying subs…That’s better than an Emmy.”

Här nedan listan över den, för enskilt avsnitt, mest nedladdade TV-serien 2013:

1. Game of Thrones, 5,9 miljoner gånger
2. Breaking Bad, 4,2 miljoner gånger
3. The Walking Dead, 3,6 miljoner gånger
4. The Big Bang Theory, 3,4 miljoner gånger
5. Dexter, 3,1 miljoner gånger
6. How I Met Your Mother, 3 miljoner gånger
7. Suits, 2,6 miljoner gånger
8. Homeland, 2,4 miljoner gånger
9. Vikings, 2,3 miljoner gånger
10. Arrow, 2,2 miljoner gånger

Online streaming och nedladdningar via molntjänster (Dropbox, Icloud, etc.) ingår inte eftersom det inte finns några offentliga källor med data från dessa, så den totala piratkopieringens siffror är därför betydligt högre.

Skriv en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>